Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ny vildtplejestation i Nødager

NØDAGER – Dyrenes Beskyttelse åbnede 1. september ny vildtplejestation i Nødager. Stationen drives af Ole Ørgaard.
Med Skandinavisk Dyrepark som nærmeste nabo er den nye vildtplejestation på Kringlen 13 i Nødager klar til at modtage syge og tilskadekomne dyr fra den danske natur.


Det kan f.eks. være dyr, der er kommet til skade i trafikken eller under landbrugsarbejde, forladte dyreunger, sårede fugle mv.
– Vi har arbejdet på dette projekt i et stykke tid, og i dag er jeg glad for at ønske Ole Ørgaard tillykke med Danmarks vildtplejestation nr. 13. Med denne station er vi nu ved at være dækket ind i hele landet – dog kunne vi også godt tænke os en station i nærheden af Horsens, sagde direktør for Dyrenes Beskyttelse Ole Münster ved receptionen 1. september.
Ole Ørgaard, der skal varetage den daglige drift af stationen, er uddannet landmand og har derigennem erfaring i arbejdet med dyr. Ole Ørgaard har desuden været aktiv i Dyrenes Beskyttelse i flere år.
– Som landmand kender jo en del til husdyr og deres pleje, men jeg har altid interesseret mig for den vilde fauna. Det bliver meget spændende at komme til at arbejde på stationen, og jeg vil komme til at lære en masse om dyrene, deres fodring osv. Det glæder jeg mig til, siger Ole Ørgaard, der ejer ejendommen, hvor plejestationen er etableret.

Vildtplejestationen
Dyrenes Beskyttelse står for etablering og opførelse af vildtplejestationens fysiske rammer. Selve stationen består af to store volierer og et arbejdsrum, hvor der er indlagt varmt og koldt vand, el og varme. Voliererne er adskilt af en flytbar netvæg, så de to rum kan blive til et stort. Det er især nyttigt, når store rovfugle skal genoptræne flyvefærdighederne efter sygdom. Det er også for rovfuglenes skyld, at volierernes ydervægge ikke er af net, men af træ. Ellers vil fuglene flyve i nettet i forsøg på at komme ud og dermed risikere at komme mere til skade. Stationen er udstyret til at kunne tage sig af et bredt spektrum af de almindeligste syge og tilskadekomne dyr.
– Vi kender ikke det nøjagtige behov her i området, og det kan senere vise sig, at stationen skal indrettes i forhold til særlige lokale behov eller til specialiseringer fra stationens side, siger biolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse, der er konsulent for vildtplejestationerne.
svt
Ole Ørgaard besigtiger de nye volierer sammen med direktør Ole Münster og biolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse. Hvis man finder et sygt eller tilskadekomment dyr kan man henvende sig til Falck, der så vil sørge for at transportere dyret til vildtplejestationen.

Kilde: \Skrevet af Marianne Svit I Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs 1/11-2004

\jh


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam