Stille og roligt er der efterhånden flere og flere, der bruger Djurslands Netavis. For eksempel har også kulturkoordinator Bente Lundsgaard fra Midtdjurs fundet os, så i dag lader vi hende fortælle om cabarétaften i Kolind i sidste uge:
”Glassalen i Midtdjurs viste endnu en gang sit værd som kulturelt samlingspunkt. Akustikken og rummet med den rette scenebelysning gjorde at gæsterne fik det bedste ud af det bedste.
Peter Abrahamsen, Janne Lærkedal, Leif Ertnsen og Bo Liengaard udstrålede i den grad nydelse og glæde ved musikken og menneskeligheden bag visernes historie og dybsindighed. Abrahamsens humor udtrykker en kærlighed til os mennesker på godt og ondt – på samme måde som Cornelis Wreesvijk gjorde.
En menneskelig tragedie på afstand er jo ikke at foragte – det ser vi så tydeligt i dag- og ugeblade men også i de gamle viser. Viserne formidler en befriende kærlighed over for de skæve eksistenser, som der er mindst lige så lidt plads til i dag som før. Tragedie, kærlighed, liv og død – har vi overhovedet tid til det i vores travle hverdag???
Peter Abrahamsen komponerer musikken til ældre viser – han laver ikke fuldstændigt om på melodien, men finder frem til den gode rytme og de gode toner der smører lytteren ind i en fløjlsblød hjertelighed. Han og de øvrige musikere er tro mod visetraditionen, og er meget inspireret af den svenske folkemusiks glade valsetakter, med et pift af sydamerikansk samba – lige som Cornelis. Janne Lærkedahls sang fortjener lige så mange linjer som Abrahamsen, hun udstråler den samme varme viseglæde, og stemmen rummer det hele og lidt til. Leif Erntsen charmerede alle med sit væsen og sit fantastiske harmonikaspil, der udgjorde en stor del af den gode smørelse. Bo Liengård på elbas, udfyldte lunt sin tilbagetrukne plads og understregede de gode rytmer og den gode stemning.
En kommunal underskudsgaranti gjorde det muligt at gennemføre arrange-mentet og fremmødet var flot. Godt 65 viseentusiaster; dels fra lokalområdet, dels fra Mols og Ebeltoft, hvor man kender til Peter Abrahamsens musik fra Sølballegård, og dels fra Århus. Ca. halvdelen kom fra Mols og Århus. Dem som ikke fik oplevelsen med, kan glæde sig over, at folk udefra har fået en god oplevelse i vores område. Glassalen i Midtdjurs har fået en god plads i deres hjerte.”
Kilde: Skrevet og indsendt til Djurslands Netavis af kulturkoordinator i Midtdjurs Kommune, Bente Lundsg
\jh