Ovenpå en kanongod sommer er Restaurant Skakkes Holm på Grenaa Lystbådehavn i gang med at rebe sejlene til en aktiv vintersæson, hvor chefkok og restauratør Jess Kallesøe én gang for alle vil slå fast, at Restaurant Skakkes Holm er en helårsrestaurant med et kreativt sæsonkøkken, der arbejder med årstidens friske råvarer og som hele tiden får nye spændende idéer til nye retter.
|
Og nye tiltag for den sags skyld. Jess Kallesøe vil på den led gerne gøre opmærksom på restaurantens nye tid-til-mad-koncept, og at restauranten hele vinteren igennem er åben både til frokost og til aften med åbningstiden kl. 12-21 fra tirsdag til og med søndag (mandag kører Jess Kallesøe kurser i eksklusiv madlavning i Skakkes Holm). Selskaber, forretningsmiddage, hygge-middag med vennerne, en romantisk middag for to og diverse leverancer ud af huset, er naturligvis også fortsat en del at Restaurant Skakkes Holm’s koncept. Levering af frokost til de lokale virksomheder er også et rimeligt nyt initiativ, som der er blevet taget godt imod. Efter et meget fleksibelt system kan virksomhedernes medarbejdere abonnere på Skakkes Holms skiftende frokost-menuer. Skakkes Holm leverer maden, og kommer også tilbage og hente frokost-emballagen igen.
Vil skabe en totaloplevelse
Hvad selskabsmiddage angår kan restauranten håndtere fra 4-60 personer. Ud af huset har man leveret til mellem 10 og 600 personer. Receptioner i restauranten kan være fra 30 op til 120 personer, mens man ved receptioner ud af huset har leveret til mellem 30 og 1.000 personer.
Uanset hvor mange eller hvor få der er tale om, arbejder et team af professionelle medarbejdere stenhårdt på at gøre ethvert besøg - eller leverance - til noget særligt.
- Vi vil gerne give folk en totaloplevelse, siger Jess Kallesøe, der har kokken Ricardo Binigay, kokkeelev Kristian Olesen og en tjener til at hjælpe sig igennem vinterhalvåret i restauranten.
Tid-til-mad
Han forventer sig også en hel del af det nye tid-til-mad-koncept, som Den Gl. Kro i Hornslet oprindeligt startede op. Udover Skakkes Holm omfatter mad-konceptet også Brasseri Belli i Århus, Hadsten Kro og Restaurant hos Jens i Ebeltoft. Dagens ret skifter hver dag, men det er den samme ret på alle fem restauranter/kroer. I dag tirsdag den 30. september er det eksempelvis tomatbagt mørksejfilet med bouillon-kartofler og varm peberfrugtsalat. Gode råvarer og godt håndværk til en fornuftig pris er overskriften på dette tiltag. Alle retter koster 70 kroner - uanset om man spiser i restauranten eller snupper en gang take-away. Spiser man i restauranten kan man for blot 30 kroner ekstra få både et glas vin og kaffe.
- Men ved siden kører vi naturligvis på alle åbningsdage med vores 3-retters menuer og a la carte-kort, hvor prisen er en anden, men hvor pris og kvalitet bestemt hænger sammen, siger Jess Kallesøe.
Man kan få tid-til-mad-menuplanen tilsendt hver fredag på email ved at tilmelde sig på hjemmesiden www.tidtilmad.dk på internettet. Der er naturligvis også en lavet en folder, og den kan fås ved henvendelse til Skakkes Holm. De eneste ugedage, hvor konceptet holder pause, er fredage og lørdage.
Nyindretning
- Med dette nye tiltag føler jeg, at vi er dækket rigtig godt ind. Også med hensyn til frokoster, siger Jess Kallesøe, der barsler med ombygningsplaner. Café-delen i restauranten bliver lavet om til et separat restaurationslokale, der vil kunne udnyttes til selskaber - det vil sige, at man om føje tid vil kunne køre to selskaber i restauranten uden at de på nogen måde kan genere hinanden. Desuden påtænkes det nyindrettede lokale udnyttet som kursuslokale, til dag- og bestyrelsesmøder og lignende. Der bliver på den led plads til 40 ekstra pladser i restauranten på den konto - udover de 60, som man råder over i forvejen. Dette nyindrettede lokale forventes klar om en månedstid hvis alt går vel, oplyser Jess Kallesøe, der også kører specielle aktiviteter på Skakkes Holm. Den 27. september var der således totalt udsolgt til en gourmet-aften med 6-retters menu og vinsmagning ved Egon Jensen fra Vin i Skoven. Succes’en gentages i øvrigt den 8. november. Mandag den 29. september var der opstart på vintersæsonens eksklusive madlavningshold. Der er i øvrigt enkelte ledige pladser på det ene af de tre hold, som Jess Kallesøe kører. Den 25. oktober arrangere Skakkes Holm en stor vildt-aften, og idet julen nærmer sig dukker der naturligvis diverse julefrokost-arrangementer op på Skakkes Holm. Herimellem nogle søndags-eftermiddags-julefrokoster, hvor hele familien kan hygge sig sammen omkring en lækker julebuffet.
Kokken Ricardo Binigay, kokkeelev Kristian Olesen og chefkok og restauratør Jess Kallesøe har en række nyheder på plakaten i Restaurant Skakkes Holm på Grenaa Lystbådehavn. Der satses med andre ord på et højt aktivitetsniveau hele vinteren igennem.
Kilde:
unavngivet