Tak til
 






  
05/05 2023

Ti mand i det muntre køkken

NIMTOFTE - Madlavning for mænd er blevet en succes i Nimtofte-Tøstrup Husmoderforening, hvor mandfolkene over fire aftener har lært både at rydde op og smage sovsen til.
Med ét afbud var der ti mand i fuld sving omkring de tre komfurer i Bauneskolens skolekøkken til afslutningsaftenen på husmoderforeningens nye tiltag med madlavning for mænd.



ti mænd i det muntre køkken
Mens andebrysterne blev færdige i ovnene skulle der laves både hvide og burne kartofler, waldorf-salat og så selvfølgelig en god sovs. Den skal være brun og skal hænge ved kartoflen - ikke noget med pjasket ”københavnersovs” i dette gode selskab.

Vant til travlhed
Marianne Jensen fra Nødager er lærer på madlavningskurset og det centrum, hvorom alting drejer. Hun har et øje med på alt, hvad der foregår, men hun er godt tilfreds med sine elever. Som uddannet smørrebrødsjomfru startede hun op i det kolde køkken, men har stort set lavet mad så langt tilbage hun husker. Til daglig arbejder hun i en af Universitetsparkens kantiner i Århus blandt studerende og professorer udi jura, økonomi og statskundskab.
- Der laver vi til daglig hundredvis af dagens retter, lune retter og smørrebrød, så jeg er vant til at bestille noget, siger Marianne Larsen, som ikke udelukker at stille sig til rådighed som lærer en anden gang, hvis ønsket skulle være til stede.

Fire aftener
Madlavningskurset for mænd er løbet over fire aftener, som selvfølgelig hver gang slutter med at de eleverne går til bords og nyder frugten af deres egne anstrengelser.
- Og de har lært, at køkkenet skal være ryddet, før vi går til bords, siger Marianne Jensen, som har haft to retter mad på skemaet hver kursusaften. Kursisterne får opskrifterne med hjem, og flere af dem forsikrer, at de også gør gavn i køkkenet derhjemme.
Selvom hverken madlavningen eller mændene vil kaldes ”finere”, så er der ikke bare hakkebøf og frikadeller på skoleskemaet.
- Vi har lavet kylling, en fiskeret, krondyrbøf og nu stegt andebryst over de fire aftener, fortæller Marianne Jensen, så mændene har fået noget de kan li’. Råvarerne afregnes der for hver kursusaften, og rødvinen medbragte kursisterne selv.
Stearinlys var der godt nok ikke på bordet, men ellers manglede der ikke noget, da de ti mand og den kolde jomfru satte sig til bords. Det så både hyggeligt og velsmagende ud ved den afsluttende middag i Bauneskolens skolekøkken.
-ms


Det var næsten som juleaften med andesteg, to slags kartofler og waldorfsalat ved afslutningsmiddagen på madlavningskurset i Bauneskolen i Nimtofte.





Kilde: \Skrevet af martin schultz I Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs

/jimmi


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam