Sød og røget. Sådan betegner vinhandler Knud Nis-Hansen den whisky, han byder på smagsprøver af hver fredag og lørdag i december. Og butikkens kunder er velkomne til ved selvsmag at teste udsagnet.
Det er efterhånden blevet en fast tradition, at Skjold Burne Vinhandel, Jøns' Efterfølger, på Torvet i Grenaa byder til whiskysmagning i forbindelse med weekendens komme. Hver måned er en ny whisky klar, og julemåneden er ingen undtagelse - midt i gaveindkøb og juleræs, skal der også være tid til en lille gave til smagsløgene.
Denne måneds whisky er en Ledaig single malt. Syv år gammel og oprindeligt produceret til de franske ganer, der ligesom de danske kendere er faldet for skotternes drik. Whiskyen er brygget på Tobermory distelleriet på øen Mull, nord for Islay. Her fremstilles også en ikke-røget malt kaldet Tobermory, og en røget malt kaldet Ladaig. Det er den sidste, der i en speciel version nu også er at finde hos Jøns' Efterfølger i Grenaa. Ladaig er et oplagt alternativ til de kraftigt røgede naboer fra syd, og vil - målt på røg - placere sig lige efter de mest røgede Islay whiskier. Smag og lugt er røg og sødme - nærmest creme i smagen. Smag selv hos Skjold Burne.
Kilde: Grenaa Bladet
/jimmi