3. Forslag til lokalplan nr. 78 for et parkeringsareal ved Fjellerup Strand
Sagsfremstilling:
Lokalplanforslaget omhandler et område beliggende ved Vestre Klitvej, Fjellerup Strand.
Udvalget for Teknik og Miljø har på møde den 11. december 2003 besluttet, at lokalplan-forslaget udarbejdes for at reducere de trafikale vanskeligheder, der opstår hver sommer langs Klitvej ved Fjellerup Strand.
Lokalplanforslaget for området giver mulighed for at etablere et parkeringsareal for ca. 75 personbiler. Herudover giver det mulighed for opførelse af en offentlig toiletbygning med el og vand.
Lokalplanforslaget fastlægger parkeringsarealets nærmere placering og vejadgang samt toiletbygningens placering og udformning.
Lokalplanforslagets areal omfatter herudover Vestre Klitvej, der med vedtagelse af lokal-planen optages som offentlig vej i hele sin længde.
Følgende bilag beror i sagen:
• Forslag til lokalplan nr. 78
• Forespørgsel om dispensation fra strandbeskyttelseslinien af 11. juni 2004
• Grundejerforeningen Fyrreklits holdning til parkeringsarealet af 27. juli 2004
• Referat fra generalforsamling i grundejerforeningen Fjellerup Strand Vest af 16. august 2004
• Protest mod dispensation fra strandbeskyttelseslinien fra grundejerforeningen Fjellerup Strand Vest af 30. august 2004
• Anmodning fra Århus Amt om fremsendelse af særlig begrundelse for placering m.v. af 27. september 2004
• Særlig begrundelse for placering inden for strandbeskyttelseslinien m.v. af 7. oktober 2004
• Tilsagn om EU mål 2 tilskud af 25. november 2004
• Udtalelse om dispensation fra strandbeskyttelseslinien fra Århus Amt af 1. december 2004
Teknisk chef indstiller, at lokalplanforslaget vedtages offentliggjort og fremlagt i 8 uger.
4. Ansøgning om tilladelse til etablering af et socialpædagogisk opholdssted
Sagsfremstilling:
Århus Amt/driftsområdet for Voksne Handicappede har fremsendt ansøgning om tilladelse til etablering af et bosted for 4 personer med vidtgående psykiske/sociale handicap på ejendommen beliggende Toresvej 20, Rimsø, 8500 Grenaa.
Ejendommen Toresvej 20 er beliggende i landzone tæt ved Emmelev by og er registreret som landbrugsejendom.
Århus Amt har lejet ejendommen på en tidsbegrænset lejekontrakt frem til 1. august 2005, hvorefter beboerne flyttes til en nybygget institution.
Der er i forbindelse med sagen udsendt naboorientering til alle grundejere i en omkreds af 250 m omkring ejendommen, i alt 11 grundejere.
I forbindelse med den afholdte naboorientering kom der to indsigelser:
• En fælles indsigelse fra 24 beboere i Emmelev. Af indsigelsen fremgår det, at beboerne føler sig utrygge og mangler tillid til, at beboerne på opholdsstedet ikke vil være til ge-ne for beboerne i byen. Samtidig påpeges det, at opholdsstedet har været etableret siden august 2003.
• En indsigelse fra den nærmeste nabo, der anfører, at etableringen giver anledning til skepsis og mange ubesvarede spørgsmål, der kunne være besvaret, hvis der blev af-holdt et orienterende møde for beboerne i Emmelev by.
Det ansøgte er ikke omfattet af de af udvalget vedtagne Retningslinier for administration af planlovens landzonebestemmelser 1. udgave, november 2002.
Ansøgningen er behandlet på møde i Udvalget for Teknik og Miljø den 19. august 2004. Beslutningen var at udsætte sagen, indtil der var afholdt et orienterende møde for beboerne i Emmelev.
I brev af 25. august 2004 har Teknisk Afdeling orienteret Århus Amt og naboerne om ud-valgets beslutning. Århus Amt har ikke reageret på den fremsendte orientering.
I brev af 19. oktober 2004 har Teknisk Afdeling anmodet Århus Amt om inden 14 dage at oplyse til Teknisk Afdeling, hvornår der vil blive afholdt et orienteringsmøde for beboerne i Emmelev.
Ved telefonisk henvendelse til Århus Amt den 16. november 2004 oplyses det, at Århus Amt/driftsområdet for Voksne Handicappede ikke ønsker at afholde et borgermøde for beboerne i Emmelev.
Der findes ikke en hjemmel i planlovens bestemmelser til at kræve, at der afholdes bor-germøder forud for etableringen af en social institution.
Ansøgning inkl. bilag, diverse breve fra naboer og borgergruppen i Emmelev samt anmod-ninger fremsendt til Århus Amt beror i sagen.
Teknisk chef indstiller, at der meddeles en tidsbegrænset tilladelse til at anvende ejen-dommen til bosted for 4 personer med vidtgående psykiske/sociale handicaps frem til 1. august 2005 som ansøgt.
5. Fortov og cykelsti gennem Hemmed samt tilsluttende forbin-delse fra eksisterende kombinerede gang- og cykelstier mod Glesborg og Bønnerup
Sagsfremstilling:
I forbindelse med anlæg af kombineret gang- og cykelsti fra Glesborg til umiddelbart syd for Hemmed i efter 2002 arbejdede Teknisk Afdeling med en fortsættelse af linieføringen således, at der kunne etableres et sammenhængende stiforløb fra Glesborg gennem Hem-med til Bønnerupvej.
Lignende sti nord for Hemmed til Bønnerupvej blev etableret i 2001.
Under arbejdet blev der etableret kontakt til en trafikgruppe bestående af repræsentanter af borgere i Hemmed by. Deres deltagelse i projektet resulterede i, at der i løsningsforslag som skitseret i A10.1 indgår fortov på den vestlige side af Hemmedvej fra nr. 45 til nr. 65.
Teknisk Afdeling udarbejdede to forslag, der blev fremlagt på et borgermøde i Hemmed Forsamlingshus den 9. oktober 2003:
Forslag 1
A10.1: Sammenhængende kombineret gang- og cykelsti bag om Poppelhøjvej via Egehøj til Hemmedvej samt fortov gennem byen på vejens vestlige side på strækningen fra nr. 45 til nr. 63.
Forslag 2
A10.2: Sammenhængende kombineret gang- og cykelsti langs Hemmedvejs vestlige side på hele strækningen.
På mødet blev det aftalt, at de to mulige løsninger på strækningen Hemmedvej nr. 45 til nr. 65 skulle afsættes med markeringspæle på de aktuelle ejendomme. Dette arbejde udførte materielgården i december 2003.
Trafikgruppen har efter afsætningen stået for kontakten til de berørte lodsejere og øvrige borgere i byen. I brev af 6. december 2004 til Nørre Djurs Kommune fremgår borgernes ønsker og forslag til projektet.
Brev samt notat med fremkomne ønsker beror i sagen.
Sagen fremsendes Udvalget for Teknik og Miljø til videre drøftelse.
6. Afgørelse om ændring af regulativerne for amtsvandløb
Sagsfremstilling:
Århus Amt fremsender afgørelse om ændring af regulativerne for 18 amtsvandløb. Æn-dringen medfører, at grødeskæringen reduceres i disse vandløb.
Endvidere er der vedtaget et tillægsregulativ, der præciserer, hvornår der kan iværksættes ekstraordinær grødeskæring i amtsvandløbene.
Et forslag til ændring af regulativerne har været i offentlig høring i perioden 11. november 2003 til 12. januar 2004, og en række henvendelser samt bortfald af en del af amtets spare-krav på området har medført ændringer, så reduceringen foretages, hvor grødeskæringen bedst kan reduceres i forhold til sikring af de afvandingsmæssige interesser samt vandlø-benes målsætningsopfyldelse.
Følgende amtsvandløb i Nørre Djurs Kommune var omfattet af det tidligere forslag: Veg-gerslev Å, Brøndstrup Å, Treå, Skærvad Å, Ørum Å og Nimtofte Å.
Den vedtagne ændring af regulativerne omfatter følgende amtsvandløb i Nørre Djurs Kommune: Brøndstrup Å, Skærvad Å og Ørum Å.
Brøndstrup Å:
Ændringen består i en reduktion af grødeskæringen fra 2 gange pr. år til 1 gang årligt på de nederste ca. 3 km af vandløbet. Resten er uændret.
Skærvad Å:
Vedligeholdelsen ændres, så de i vedlagte kopi fra regulativ for Skærvad Å markerede punkter 4.1, 4.2 og 4.4 bortfalder og erstattes af følgende for den strækning, der er belig-gende i Nørre Djurs: Strækning 1-2 (begyndelsen til vejbro Hovedvejen). Strækningen vedligeholdes 1 gang årligt.
Ørum Å:
Fra Stenvad til udløb af Kælling Bæk er vedligeholdelsen uændret. Fra Kælling Bæk til udløbet i Nordkanalen reduceres vedligeholdelsen fra 2 til 1 gang årligt.
Tillægsregulativet for amtsvandløbene fastsætter bestemmelser om ekstraordinære grøde-skæringer i følgende tilfælde:
• Væsentlige og pludselige ændringer i vandløbets grødesammensætning.
• Væsentligt tidligere vækstsæson end forudsat ved fastlæggelsen af oprensningstids-punkter i regulativet.
• Akut risiko for oversvømmelse af bebyggede arealer og tekniske anlæg.
• Punktpåvirkninger (f.eks. nedstrøms dambrug).
De vedtagne ændringer i grødeskæringen vil medvirke til en forbedring af vandløbskvalite-ten, og der kan forventes en forøget fiskebestand. En anden konsekvens vil være, at nogle lavtliggende arealer vil blive mere våde.
Af Amtets redegørelse i forbindelse med fremsendelse af forslag til ændring af regulativer-ne i 2003 kan det uddrages, at de vedtagne regulativændringer skønsmæssigt vil medføre, at op til maksimalt 20 ha i Nørre Djurs vil blive lidt mere våd.
Amtets afgørelse af 6. december 2004, kommunens indsigelse af 19. december 2003 mod Amtets forslag, Århus Amts redegørelse af 31. oktober 2003 for konsekvenser af reduceret grødeskæring samt kopi af side 10 fra regulativ for Skærvad Å beror i sagen.
Afgørelsen kan påklages til Skov- og Naturstyrelsen senest den 5. januar 2005.
Teknisk chef indstiller, at det drøftes, om afgørelsen skal påklages.
7. Affaldsplan til endelig godkendelse
Sagsfremstilling:
Forslag til affaldsplan 2005 - 2016 har været i offentlig høring i 8 uger. Forslaget blev be-handlet på Kommunalbestyrelsens møde den 4. november 2004.
Reno Djurs I/S oplyser, at der ikke er indkommet bemærkninger til forslaget til affaldsplan i høringsperioden.
Affaldsplanen samt brev fra Reno Djurs I/S af 3. december 2004 beror i sagen.
Teknisk chef indstiller, at affaldsplanen godkendes.
8. Licitationsresultat - EU-udbud af Nørre Djurs Telebus
Sagsfremstilling:
Der blev den 6. december 2004 afholdt licitation på EU-udbud af Nørre Djurs Telebus.
Udbudet omfatter kørsel med Nørre Djurs Telebus efter tilpasset køreplan som besluttet på Udvalget for Teknik og Miljø den 19. august 2004 samt, som ekstra tiltag besluttet på Kommunalbestyrelsesmødet den 7. oktober 2004 som et 1-årigt forsøg, en aftentur til Gre-naa på torsdage.
Tolv vognmænd havde rekvireret udbudsmaterialet. Heraf modtog kommunen tilbud fra de seks.
Udbudsmateriale og licitationsresultat beror i sagen.
Cowi A/S, der er rådgiver i forbindelse med udbudet, udarbejder en evalueringsrapport, hvoraf det fremgår, hvilke af de indkomne tilbud, der er mest fordelagtige for Nørre Djurs Kommune under hensyntagen til de opstillede kriterier for valg af tilbud.
Teknisk Afdeling forventer at modtage evalueringsrapporten fra Cowi A/S mandag, den 13. december 2004.
Indstillingen vedrørende valg af vognmand til kørsel med Nørre Djurs Telebus fremlægges på udvalgsmødet for Teknik og Miljø den 16. december 2004 til endelig beslutning.
9. Dispensationsansøgning til opførelse af et enfamiliehus i 2 plan
Sagsfremstilling:
Ejer af matr.nr. 9AF Bønnerup by, Bønnerup, beliggende Møllevej 23, Bønnerup, søger om tilladelse til at opføre et enfamiliehus i 2 etager.
Sagen er meget lig tidligere sag på Møllevej, (journalnr. 02.00.01-9017, sagsnr. utm-119) behandlet på Udvalget for Teknik og Miljø den 4. december 2003, hvor dispensation blev givet.
Ejendommen er beliggende i byzone, og der er ingen gældende lokalplan for området. I kommuneplanens rammedel for området (02-1-B) er der foreskrevet, at byggeri må opføres i 1½ etage og med en maksimum kiphøjde på 8,50 meter.
Rammedelens beskrivelser i kommuneplanen skal udmøntes i konkrete lokalplaner. Skal dette fraviges, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg.
Kommunen kan nedlægge forbud mod tiltag, der ikke er i overensstemmelse med ramme-delen. Kommunen er da forpligtet til at udarbejde en lokalplan inden et år.
Mindre fravigelser kan ske efter nabo-orientering. En eventuel dispensation vil kunne dan-ne præcedens for alle tilsvarende boligområder i kommunen.
Der blev den 5. oktober 2004 søgt om tilladelse til et hus i 2 plan med en kiphøjde på 7,20 m og en skelafstand på 6,87 m fra nordskel. Efter forhandling med arkitekt Mogens Skriver Rasmussen blev projektet ændret bl.a. således, at kiphøjden maksimum bliver 6,70 m - svarende til dispensation i tidligere sag.
Huset blev ligeledes trukket yderligere ca. 2,5 m længere mod syd af hensyn til nabo mod vest. Herefter blev der foretaget naboorientering til 5 naboer om 2 etager.
Nabo mod vest kom med indsigelse mod de 2 plan, og at han ville miste udsigt mod havet osv.
Det søgte hus ligger på linie med klagers hus, og der er yderligere en ubebygget grund for-an det søgte hus således, at huset, der ønskes, ligger i anden række i forhold til Møllevej.
Efterfølgende har ansøger fastholdt 1. Ansøgning om dispensation til huset med en kiphøj-de på 7,20 m og en placering 6,87 m fra nordskel.
Teknisk Afdeling har tilstræbt, at generne for nabo mod vest bliver reduceret rimeligt i det forslag, der blev sendt til naboorientering. Videre er det afdelingens opfattelse, at der uden dispensation kan opføres et hus i 1½ plan med en kiphøjde på 8,5 m, der er lovligt, men til større gene for naboen.
Dispensationsansøgning, naboorientering og nabosvar beror i sagen.
Teknisk chef indstiller, at der gives dispensation til det tilpassede projekt med begrænset kiphøjde på 6,7 m og tilbagetrukket placering på grunden.
10. Eventuelt
Sagsfremstilling:
Kilde: \Nørre Djurs Kommune
/jimmi