Poul står for det hele
Årsagen er, at det er ingeniør Poul Lyng-Madsen, der den dag har ansvaret for Fyraftenssangen - og ham er der, som det vil være de fleste læsere bekendt, musik i! Så han har lovet at stå for det hele - også »Musik i kirken«, som traditionelt indleder Fyraftenssangen et kvarter før tid. Til det formål medbringer han sin gode ven, bassisten Knud Randrup. Deres program består af to kendte stykker: Den gamle folkemelodi »I skovens dybe, stille ro« og Oscar Petersons »Hymn to freedom«.
Poul Lyng-Madsen er vendelbo. Han kommer fra et hjem i Frederikshavn, hvor der var klaver - og han har med stor fornøjelse siddet på klaveatur-bænken siden han var syv år! Med start i det klassiske repertoire banker hans hjerte i dag mest for det rytmiske, som han gennem årene har dyrket i kabaret, revy og vise-sammenhæng, og med sit orkester leverer han fortsat traditionel jazzmusik ved koncerter og private fester.
Hans Fyraftenssang-program - som han naturligvis selv spiller til på kirkens flygel - begynder med »Nu falmer skoven trindt om land«. Derpå følger en sang fra dengang, han gik i søndagsskole i Frederikshavn: »Ingen er så tryg i fare«. Hans far, bedstefar og farbrødre fiskede eller handlede med fisk, og han har i sin drengetid hjulpet til med at pakke fisk efter skoletid, og det var også en selvfølge, at man gik i søndagsskole for miljøet var præget af gammeldags gudstro og Indre Mission.
Fisker var ikke lige ham. Han drømte om at komme indenfor handel og shipping - allerhelst hos ØK. Så skulle han til København, og det brød hans forældre sig ikke om. I stedet kom han i maskinlære, blev maskinmester og siden maskiningeniør. Via Odense Stålskibsværft kom han 1966 til Grenaa og blev driftsleder på Grenaa Kalkværk. Siden fik han foden under eget bord og kom til handelen. I sit eget firma, en handels- og ingeniørvirksomhed, der hedder Simas Filters A/S.
Af en bredere kreds i byen er Poul Lyng-Madsen kendt som mangeårig formand for Grenaa Badminton Klub, ligesom han har været medlem af skolenævn og skolekommission.
Mange vil sikkert glæde sig til at synge Benny Andersens vise om »Svantes lykkelige dag«. Den er nr. tre på Poul Lyng-Madsens Fyraftenssang-program. Den er efter hans mening tæt på at være genial, både hvad melodi og tekst angår. Som den sidste synges Ingemanns aftensang »Fred hviler over land og by«.
Efter sangen følger til allersidst endnu et stykke musik: Louis Armstrongs »What a wonderful world« - med Knud Randrup og Poul Lyng-Madsen på henholdsvis bas og flygel.
Kilde:
unavngivet