Fritidskonference om foreningslivet i den nye kommune afholdes i Ørum Af Anton Kristensen, formand for Folkeoplysningsudvalget
Arbejdet i de frivillige foreninger foregår i et tæt samarbejde med kommunen. Kommunen stiller baner og offentlige lokaler til foreningernes rådighed, yder økonomisk støtte til brug af haller og til drift af foreningernes egne bygninger og yder medlemstilskud m.v. Til gengæld løser foreningerne en uvurderlig social opgave. Derfor kan man vist godt sige, at der er tale om et gensidigt afhængighedsforhold.
Folkeoplysningsloven sætte nogle rammer for, hvordan samarbejdet med foreningerne skal udmøntes, mens de enkelte kommuner selv afgør, hvordan rammerne fyldes ud. Det er vel også meget fornuftigt, eftersom ønsker og behov kan være meget forskellige fra sted til sted.
Nu smelter fire kommuner snart sammen til en. Hermed skal fire regelsæt harmoniseres. Det vil ske gennem forhandlinger mellem nogle nøglepersoner fra de fire kommuner. For at vide hvad vi skal arbejde for at få med ind i den nye kommune, må vi kende foreningernes ønsker og behov.
Det er baggrunden for, at Børne- og Kulturudvalget og Folkeoplysningsudvalget i Nørre Djurs Kommune arrangerer en fritidskonference den 26. januar 2005 i Ørum Aktiv Center. (Se annoncen andet steds i Grenaa Bladet). Her opfordrer vi alle, som har interesse i det frivillige foreningsarbejde for børn og unge til at komme og give os de bedste kort på hånden. Det er vigtigt, at alle møder op og giver sin mening til kende. Vi kan kun arbejde for »de rigtige løsninger«, hvis vi kender dem.
I takt med at kommunen bliver større, øges risikoen for, at nogen ude i periferien bliver overset. Derfor er det nu vigtigere end nogen sinde før, at alle kommer frem med deres ønsker og gør opmærksom på sin eksistens.
Så derfor: Mød talrigt op og lad os få en frugtbar dialog om foreningslivets placering i den nye kommune.
Kilde: Grenaa Bladet
Rex