SÃ¥ er Grenaa Kunstforening sprunget ud med programmet for 2005. Programmet er en multikulturel blanding af udstillinger, musikudbud, kunst og mad og udflugt.
Man starter med generalforsamling den 29. januar, hvor den første udstilling åbnes. Århus-kunstneren Aase Haugaard kommer med sine flotte krukker og fade. Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sit arbejde. Den næste kunstner er Jan Leth med fernisering d. 26. februar. Han er en af de betydeligste danske kunstnere lige nu, men ikke særlig kendt udenfor den kunstneriske verden. Han udstiller maleri og grafik i Kulturhuset Pavillonen. Den sidste udstilling i foråret foregår som den første på Grenaa Bibliotek med fernisering på H. C. Andersens fødselsdag d. 2. april. Den 91-årige Gunhild Skovmand viser klip og silhuetter - bl.a. illustrationer af de velkendte eventyr. Ved denne fernisering vil Andersen-eventyret »Nattergalen« blive læst op - ledsaget af fuglefløjt på blokfløjte.
Grenaa Kunst- og Musikforening udsender programmet for 2005
|
Musikprogrammet starter d. 8. marts med Randers Kammerorkester, som hvert år har overrasket kunst- og muikforeningen med spændende programmer. Denne gang gælder det Dvorak og Martinu foruden danske Jersild. Og så glæder man sig i foreningen også til til Haugaard og Høirup-spillemændene d. 1. maj. Alle disse koncerter foregår i Kulturhuset Pavillonen.
Kunst og mad på
Grenaa-restaurant
Foreningen fortsætter også med de populære kunst- og mad-arrangementer på Restaurant Meiniche i Grenaa. Først med et lysbilledforedrag d. 23. februar, hvor Morten Skovmand går i H. C. Andersens fodspor i Italien - efterfulgt af en middag med italienske retter. I efteråret d. 2. november vil Morten Skovmand igen vise stor kunst, men denne gang fra vores egen del af verden, nemlig fra nordiske helleristninger til ny nordisk kunst. Igen efterfulgt af middag og denne gang med nordisk islæt. Disse kunstmiddage er arrangeret i samarbejde med FOF.
Foråret afsluttes med en udflugt d. 21. maj til Silkeborg. Det bliver en lang dag med besøg hos keramikeren Gerd Baarstrøm og maleren Marie Drewes og desuden tre udstillinger på Silkeborg Bad
Efterårsprogrammet har to udstillinger. Det er lykkedes for foreningen at få fat i eneren i dansk billedkunst, Erling Jørgensen, som udstiller store og små værker i kulturhuset d. 1. oktober. Han vil selv være til stede ved ferniseringen. Også Annette Olesen kommer til sin fernisering d. 5. november, hvor hun på biblioteket udstiller skitser og akvareller.
Efterårets koncerter indledes d. 25. oktober med Händels barokopera »Acis og Galathea« - med solister, stort kor, barokorkester, scenografi og kostumer, og det hele indledes med barokbuffet i Kulturhuset pavillonen. Efter 2 års pause får foreningen igen en Bach-koncert til Grenaa. Det foregår i Grenaa Kirke d. 27. november med søskendeparret Morten og Elisabeth Zeuthen og kirkens egen kantor, Betty Arendt, og organist, Peter Arendt.
– Grenaa Kunstforening kan kun lave dette mangfoldige program, fordi vi får støtte fra såvel offentlige instanser som lokale sponsorer, men selvfølgelig er mere end 200 medlemmer også en god støtte at have i baghånden, siger KaMa Bech fra foreningens bestyrelse, og hun fortsætter:
– Som noget nyt er vi i år gået sammen med Kulturhuset Pavillonen om en klassisk musikpakke, der giver adgang til vores 4 koncerter og H. C. Andersen ferniseringsarangementet plus kulturhusets to koncerter plus Mozarts Rekviem plus to klassiske søndagscafekoncerter. Vi prøver at dække områder indenfor kunst og musik som er lidt snævrere end andre tilbud i byen, men som vi mener, der er et behov for, og med dette siger vi god fornøjelse til Grenaa’s og Djurslands borgere og på gensyn til mange dejlige oplevelser, slutter KaMa Bech.
Kilde: Grenaa Bladet
Rex