Flere og flere benytter sig af at holde kurser og møder hos Danhostel og det stiller krav til gastronomien. Derfor holder Danhostel Danmarks Vandrehjem hvert år et kursus i kogekunst for at gøre værterne rustet til den øgede interesse for god madlavning hos gæsterne. I år deltog værten Dorthe Lyk fra Danhostel Gjerrild Vandrehjem/»Djursvold« i kurset.
Kurset i år afholdtes den 2. og 3. februar og var med kokken Kille Enna som kyndig vejleder og inspirator. Det foregik i køkkenet på Danhostel Kalundborg Vandrehjem, hvor mesterkokken lavede mad sammen med 25 af Danmarks bedste vandrehjemsværter og køkkenchefer.
Årets tema er blandt andet krydderier og økologiske råvarer. Dette er et oplagt emne for Kille Enna, som har stor erfaring i at tilberede måltider inspireret af bl. a. Marokko, Tyrkiet, Italien, Syrien og Spanien.
Kille Ennas opfordring til kursusdeltagerne er at kræve mere kvalitet i de anvendte fødevarer, og skrotte tilsætningsstofferne, der forpurrer den naturlige smag. Der skal vælges økologisk, bruges flere krydderier og glæden ved den hjemmelavede smag skal opleves.
Når virksomheder, foreninger med flere, holder kurser og møder på vandrehjemmene, skal de have et godt køkken til fornuftige priser. For at kunne tilbyde en forplejning, der opfylder disse kriterier, har Danhostel de seneste syv år holdt kurser i kogekunst, så vandrehjemsværterne kan få ny inspiration og imødekomme gæsternes ønsker.
Ideen til samarbejdet mellem Danhostel Danmarks Vandrehjem og udvalgte danske kokke opstod i forbindelse med en årlig konference, hvor kokken Claus Meyer var gæstetaler. Året efter blev det første kursus holdt med stor succes. Udover Claus Meyer har bl. a. også Erwin Lauterbach og nu Kille Enna, undervist på kurserne.
Kilde: grenå bladet
rex