En smag formet af højlandets natur. Det kan kunderne opleve, når de her i februar måned stifter bekendtskab med månedens whisky hos Skjold Burne Vinhandel på Torvet i Grenaa. Den 10-årige Balblair single malt har lagret og modnet og er nu klar til at fryde ganerne, når indehaver Knud Nis-Hansen byder på smagsprøver hver fredag og lørdag i måneden.
Baldair single malt er lavet på Baldair Distillery i det nordlige skotske højland. Distelleriet er nabo til det kendte og anerkendte Glenmorangie distelleri, og den 10-årige single malt kan snildt tage konkurrencen op med Glenmorangies 10-årige. Men selv om de to distellerier ligger kun et kuglestød fra hinanden, er der store forskelle på duft, smag og oplevelse i de to whiskyer. Vandet er en af de helt afgørende forskelle på de to distelleriers produkter. Mens Glenmorngies vand er hårdt og kalkholdigt, kan Balblair bryste sig af blødt vand, der har taget turen gennem mose og eng, inden det ender i distelleriets tanke, forklarer Knud Nis-Hansen.
Samtidig siges luften over Balblair at være den reneste i Skotland.
Balblairs single malt kom på markedet i 2002, og appellerer til et bredt publikum. Duften er sød frugt, vanillie, eg og karamel, og smagen er let, cremet og blød.
– Den søde smag kommer tidligt, inden den fader ud og bliver til en let røget finish, fortæller Knud Nis-Hansen, der gerne lader kunderne smage selv.
Kilde: grenå bladet
rex