Videnskabsministeriet har iværksat en stor kampagne - NETSIKKER NU! Den handler om sikkerhed på nettet. Torsdag den 10. marts var der i den forbindelse masser af arrangementer over hele landet, som satte fokus på netsikkerhed. Således også på Østre Skole i Grenaa. Her fik man nemlig besøg af Christian Rode fra Computer Associates.
Han fortalte og viste PowerPoint-show for 4.-7. årgang fra i Østre-hallen (billedet).
Microsoft har udviklet lektionen i samarbejde med Uni-C, Red Barnet, Medierådet og Discus Communications.
Undervisningen er tilrettelagt til 4.-7. klasses elever. Emnerne og terminologien er målrettet de forskellige alderstrin, og børnene vil blive opfordret til at komme med deres holdninger til og erfaringer med brug af nettet og mobiltelefoner, således at undervisningen bliver vedkommende for dem.
Undervisningens formål er at få børn til at reflektere over deres brug af internettet og mobiltelefoner. Børnene skal blive bevidste om, at internettet og mobiltelefoner er forunderlige døre ud i verden, og at der derfor også lurer potentielle farer - og det er en god ide altid at tage sig sine forholdsregler. I sidste ende er formålet at få børn og forældre til opleve øget IT-tryghed.
Netsikker nu! kampagnens tre budskaber: Tjek, beskyt og bevar er undervisningens omdrejningspunkt. Undervisningen tager udgangspunkt i de mange muligheder internettet og mobiltelefoner giver børn. Desuden at sikker færden på internettet og med mobiltelefoner fordrer, at kloge børn tjekker, at alt er som det skal være, at de beskytter sig selv og bevarer computeren og mobiltelefonen i ordentlig stand.
Undervisningen vil blandt andet berøre følgende emner:
Tjek - Hvad kan du sige ja til på internettet og mobiltelefonen, uden du laver ballade? Hvordan tjekker du, at computeren og mobilen ikke får alskens utøj? Hvordan må du anvende din mobil og webkamera?
Beskyt - Hvordan chatter du sikkert på intertnettet? Hvordan laver du sikre kodeord? Hvor mange personlige oplysninger må du udlevere om dig selv?
Bevar - Hvilke ting kan blive væk på computeren - og hvordan bevarer du dem? Eksempelvis: bogmærker, billeder, videoer og film, musik, spil-niveauer, kærestebreve, vigtige mails, mailboksen og fars og mors ting.
Kilde: grenå bladet
rex