Også 2004 blev et godt år for Djurslands Bank
»Årsresultatet bedre end foventet«. Sådan lyder overskriften på den trykte årsberetning for Djurslands Bank for 2004, og formanden for bankens bestyrelse, Erik Nymann, Kolind, lagde da heller ikke skjul på dette forhold, da han aflagde bestyrelsens beretning på bankens generalforsamling i Grenaa Idrætscenter den 16. marts.
Siden vi var samlet sidst til generalforsamling er vi blevet 1.100 flere aktionærer. Vi er nu i alt 10.406 ejere af banken. Et stort antal, og der kommer dagligt flere til. En væsentlig årsag hertil er naturligvis den aktiesplit, vi gennemførte på sidste års generalforsamling. Kursen på en aktie i Djurslands Bank kom derved ned på et mere overkommeligt beløb på cirka 320 kroner i stedet for de cirka 1600 kroner, som aktien blev omsat til inden aktiesplittet, sagde Erik Nymann blandt andet.
Hvad bankens markedsområde - Djursland og Århus - angår kunne han notere sig, at der faktisk er godt gang i hjulene.
– Vi ved da godt, at nogle virksomheder har droslet ned og måske helt har lukket, men der skabes også løbende nye gode arbejdspladser - vi hører bare ikke så meget om dette i dagspressen, sagde Erik Nymann, der sammen med resten af bestyrelsen - og bankens ledelse i øvrigt - gerne havde set én stor kommune på Djursland - i stedet for to.
– Vi tror, at det kunne have medført endnu større kraft bag udviklingen af et samlet Djursland til glæde for os alle. Men vi har naturligvis en meget dyb respekt for den demokratiske proces i samfundet, og vi bakker derfor også fuldt og helt op bag de beslutninger, som er truffet omkring de kommende sammenlægninger. Ét ønske har vi dog til politikerne: Fortsæt endelig det fælles erhvervssamarbejde på Djursland. Vi tror, at det er meget væsentligt for områdets udvikling, at der trækkes på én og samme hammel. Det vil efter vores opfattelse medføre størst mulig gennemslagskraft i den nye og meget store Region Midtjylland.
Overskuddet efter skat landede på 49,5 mio. kroner, og af disse foreslog bestyrelsen de 5,6 mio. kroner udbetalt som udbytte til aktionærerne. Det resterende beløb på knap 44 mio. kroner blev foreslået henlagt til egenkapitalen som konsolidering. Herefter udgør bankens egenkapital knap 425 mio. kroner - eller 11,5% mere end ved årets start. Ved udgangen af 2004 udgjorde solvensprocenten 11,7% mod lovens minimumskrav på 8%. Djurslands Bank er en kernesund bank med andre ord.
Finanscenter i
Ã…rhus Midtby
Om forventningerne til 2005, sagde Erik Nymann blandt andet følgende på generalforsamlingen:
– Vi forventer, at de nuværende samfundskonjunkturer med lav rente og lav inflation, samt en forbrugertillid på et højt niveau, vil være et godt og solidt grundlag for øgede investeringer og en acceptabel økonomisk vækst i samfundsøkonomien. Med baggrund heri forventer vi, at den nuværende relative høje vækst i låneefterspørgslen fortsætter samtidig med, at væksten i opsparingen fortsætter på et uændret højt niveau. I banken vil vi fortsat udvikle afdelingsnettet i forhold til den aktuelle markedssitiation. Det medfører, at vi i 2005 vil udvide med et finanscenter i Århus Midtby. Centret vil blive bemandet med specialister på forretningsområderne formuepleje og pensionsopsparing, sagde Erik Nymann, og fortsatte:
– Bankens vækst forventes derfor at komme fra flere forretninger med nuværende kunder, og dels fra den forventede fortsatte tilgang af nye kunder til banken, sagde formanden.
Nyt logo er på vej
Djurslands Bank blev dannet i 1965 - altså for præcis 40 år siden. Bankens rødder går dog noget længere tilbage i tiden, idet den første af de tre fusionsbanker fra 1965 - banken i Allingåbro - blev etableret helt tilbage i 1906.
– Men fusionsbanken Djurslands Bank er nu 40 år gammel - eller man kan sige en ung bank på kun 40 år. I banken har vi lært af vores 40-årige historie. Vi ved, at vi har en særlig forpligtelse som landsdelens lokale bank, og vi er vort ansvar bevidst. Samtidig følger vi os i utrolig god form - såvel økonomisk som udviklingsmæssigt - og det vil vi blandt andet synliggøre ved at modernisere bankens logo. Fra og med den 1. september i år vil I derfor se banken markedsført med et nyt logo, i en ny designlinie og med en understregning af vore lokale værdier, sagde Erik Nymann blandt andet.
– Djurslands Bank holdt sin årlige generalforsamling i Grenaa Idrætscenter onsdag den 16. marts, hvor hele 650 aktionærer var troppet op for at høre beretninger med mere.
Hele 650 aktionærer mødte
op til generalforsamlingen!
Hele 650 aktionærer var mødt op i Grenaa Idrætscenter til denne generalforsamling i Djurslands Bank, hvor bestyrelsesformanden, grosserer Erik Nymann, var første mand på talerstolen. Han startede med at byde de mange aktionærer velkommen, hvorefter han fremlagde bankens årsberetning. Bankdirektør Ole Bak fremlagde derefter bankens årsregnskab, og han kunne blandt andet fortælle, at bankens aktier i 2004 var steget med 30%, og at udbyttet for 2004 blev på 20%. Generalforsamlingens dirigent, advokat Ole Husum, sørgede for god ro og orden under generalforsamlingen, og efter den formelle del var veloverstået, var banken traditionen vært ved en lækker 3-retters menu.
Kilde: grenå bladet
rex