Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Meilgaard Slotskro og Vinimpo i samarbejde

De nye forpagtere på Meilgaard Slotskro, Ulla og Poul Ibsen Hansen og Max Jørgensen, har indledt et samarbejde med vinimportør Bent Ketelsen fra Vinimpo, og dette samarbejde har foreløbigt resulteret i planlægningen af 4 vinsmagninger inkl. spisning på Meilgaard Slotskro.
Og med fire forskellige temaer hvor essensen er, at Meilgaard Slotskro leverer mad, der passer til vinen, hvilket stiller store krav til køkkenet, idet situationen ofte er den omvendte, således at man jo typisk vælger vinen ud fra den mad, man vælger at spise. Den første af disse aftener finder sted på Meilgaard Slotskro fredag den 15. april, og hvor temaet er »Bourgogne-aften«.


Der vil denne aften således være smagning af 7 vine fra Bourgogne - blandt andet Crement d’Bourgogne, vine fra Vosne-Romanee, Givry og Mercury. Meilgaard Slotskro har i den forbindelse valgt at servere vinbjergsnegle som forret og Boeuf Bourgonne som hovedret. Desserten vil bestå af diverse franske oste, som Poul har lovet at lære navnene på.
Lørdag den 4. juni er det så Cypern, der er på programmet med både mad og vin. Der vil blive serveret en forret, en hovedret og en dessert - og det hele tillavet på bedste cypriotiske vis. Hertil serveres 3 cypriotiske vine fra 3 forskellige cypriotiske vingårde: Cyperns ældste vingård, Etko, Cyperns økologiske vingård, Ayios Amvrosios samt Tsiakkas Winery.
Lørdag den 3. september er emnet »Fisk og Vin«. Slotskroen får her lejlighed til at præsentere 7 vine og nu går opgaven så ud på at finde de fiskeretter, der passer til disse vine.
Sidste tema-arrangement i år er et dacapo fra 2004, nemlig succes’en »Jazz, kunst, mad, brød og vin«, hvor der vil blive smagt på 10 forskellige vine til 10 forskellige småretter og hvor »Jazzbasserne« igen i år har lovet at levere den stemningsfulde musik, der sætter prikken over i’et.
Det har helt fra starten af været de nye forpagteres ambition at hæve den kulinariske standard på Meilgaard Slotskro, og samarbejdet med Vinimpo og initiativet med disse tema-arrangementer skal ses i netop dette lys.
– Det drejer sig om at få rigtig god mad samt rigtig god vin, der passer til maden, og hvor pris og kvalitet hænger nøje sammen, siger Poul Ibsen Hansen.

Kilde: grenå bladet

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam