Aktivitetsudvalget for Venstre inviterede for nylig borgerne i Trustrup-Lyngby til et åbent borgermøde om deres fremtid i en ny storkommune.
Her skal efter borgernes mening være plads til tilflyttere: Børnefamilier, pendler fra Århus og Randers, idet der er mange fra de store byer, som mangler den rigtige plads på landet. Der var bred enighed om, at hvis der blev foretaget forskellige større tiltag fra Grenaas Kommunes side, kunne området blive styrket meget som bosætningsområde. Der blev tilkendegivet, at det er nu byrådet skal hjælpe udstykningsområder i gang - jorden er til salg og køberne er på jagt i området for at købe grund eller hus.
Knud Kildal, medlem af Grenaa Byråd for Venstre, kunne fortælle, at Venstre utallige gange havde påpeget de manglende bosætningsmuligheder i området, men at ønsket var strandet på, at man ville sælge de ledige grunde først. Der fremkom endvidere et stort ønske om, at Stofanet skal være tilgængeligt i hele området. Alle tilflyttere kræver IT-muligheder på linie med vand, lys og varme. Borgerforeningen bad om, at dette punkt blev forelagt byrådet.
Der var mange forslag fremme omkring det at sikre fremtidens skole i lokalområdet på mødet. Venstre-folkene lovede at ville kontakte folketingsmedlem Anne Mette Winther Christiansen og bede hende se på de udarbejdede forslag. Man ville også forsøge at få hende til at komme til et møde med skolebrugerne i området. Byrådsmedlemmet Kai Hansen var desuden meget interesseret i at se på ideerne.
Holdningen på mødet var, at skulle der fra politisk hold blive vedtaget en plan for udstykningsudvidelse, vil befolkningstallet komme op på en størrelse, så ingen vil kunne få idéer om at nedlægge institutioner i området. Handelslivet ville kunne blomstre, og i modsat fald kunne servicen i området falde kraftigt.
Offentlig transport
Angående den offentlige transport blev der påpeget visse mangler på tværs af kommunernes grænser. Alice Espeholt (kandidat til Regionsrådet) lovede, at skulle hun gå hen og blive valgt ind, lå det hende meget på sinde at støtte forbedringer på dette område. Svend Brandstrup Hansen havde for sin del gjort sig flere tanker om at gøre busdriften mere glidende, økonomisk og rationel. Noget som ville blive behandlet politisk.
Borgerforeningen har ved flere lejligheder arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden for borgerne i området - uden resultat. Knud Kildal orienterede om, at den gennemgående vej i Trustrup (Århusvej) er en amtsvej. Kommunen kan derfor kun støtte området moralsk på dette spørgsmål, idet amtet har beslutnings-retten. Enkelte gav på mødet udtryk for, at det på visse tider af døgnet er decideret livsfarligt at krydse fra den ene side af Århusvej til den anden, så holdningen var, at der burde gøres ét eller andet for at forbedre trafiksikkerheden på den stærkt trafikerede Århusvej i Trustrup.
Kilde: grenå bladet
rex