Bent Videriksen, som er køkkenchef på COK - Den Kommunale Højskole i Grenaa, har fået Cordon Rouge-prisen, som er den højeste anerkendelse en nordisk kok kan få.
Cordon Rouge-prisen blev for nylig uddelt ved en stilfuld ceremoni på gallaaftenen for kongressen for køkkenchefer, som er medlem af Fédération des Chefs de Cuisin Nordique (Nordisk Køkkenchef Fédération).
Prisen kan søges af køkkenchefer i de nordiske lande og i Estland. Den uddeles hvert andet år, når en bedømmelseskomite har bedømt ansøgningerne. Prisen gives til et medlem som:
– er og har været aktivt medlem i mindst 15 år.
– har gjort en værdifuld indsats for den lokale region og landsforening.
– har påvirket og givet bidrag til arbejde inden for Nordisk Køkkenchef Fédération.
Cordon Rouge-prisen blev i år uddelt til to danskere, Bent Videriksen og Uffe Nielsen. Sidstnævnte er køkkenchef i kantinen på Frederikshavns Handelsskole.
Symbolet på hæderen er metalmedaljon i »guld« med de nordiske landes flag. Medaljonen hænger i en »guldkæde« på et rødt bånd.
COK’s køkkenchef
spreder glæde for
mange mennesker
Bent Videriksen glæder hver dag mange mennesker, når kursister og undervisere på COK - Den Kommunale Højskole sætter sig til frokost- eller middagsbordet. Der er kræset for alle detaljer, og Bent Videriksen går aldrig på kompromis med kvaliteten. »Lækkert« er det ord, der ofte høres ved bordene i restauranten, medmindre kursisterne er i gang med en faglig diskussion og helt glemmer at smage på maden.
I over 25 år har Bent Videriksen været køkkenchef på Højskolen, og det er ikke første gang, han har modtaget en pris. I 1993 blev han optaget som medlem af den verdensomspændende gastronomiske forening Fédération Cuisnier Exclusive d ’Europe (FCEE).
Gode råvarer er forudsætningen for god mad. Det er væsentligt i køkkenet på Højskolen, men Bent Videriksen arbejder også aktivt for at give andre end dem, der opholder sig på Højskolen gode oplevelser med gode råvarer. Han er aktiv både på Smagens Dag for skoleelever og Køkkenfesten for restauranterne i Danmark.
Køkkenchefen på COK - Den Kommunale Højskole i Grenaa, Bent Videriksen, har fået den højeste anerkendelse en nordisk kok kan få: Cordon Rouge-prisen.
Kilde: Grenå Bladet
rex