Grenaa Bladet:
Plejehjemslederen på Plejehjemmet Nørrevang i Rimsø gennem de sidste 20 år, Conni Christensen, havde sidste arbejdsdag på plejehjemmet i fredags. Hun har valgt at gå på efterløn, idet hun bliver 60 år her til den 15. november.
Men Conni Christensen har været ansat i Nørre Djurs Kommunes tjeneste i næsten 30 år, idet hun inden hun tog imod stillingen som plejehjemsleder på Nørrevang, havde 8 gode år som sundhedsplejerske i Nørre Djurs Kommune. Lidt af et pionerarbejde hun der blev involveret i i den forbindelse, idet der før den 1. august 1975 aldrig havde været en sundhedsplejerske i Nørre Djurs.
Men da hun blev tilbudt stillingen på Nørrevang pr. den 1. februar 1983, sagde hun ja tak. Hendes oprindelige plan var at søge videre til noget andet efter fem år, men så langt kom hun aldrig.
- Det hænger sammen med, at der hele tiden er sket noget nyt indenfor ældreplejen i kommunen. Når én opgave var løst, så var der en ny at tage fat på, og derfor er det gået slag i slag. Der har hele tiden været udfordringer at kaste sig over, og derfor er det blevet til 20 år på samme sted, siger Conni Christensen, og fortsætter:
- Vi har eksempelvis været igennem store ombygninger, bygning af ældreboliger, integration af hjemmeplejen, pensionsudbetalinger og det sidste var så indførelse af fritvalgsordningen. Alle opgaver er løst, og nu glæder jeg mig til at kaste mig over den tredje alder. Jeg har allerede tilmeldt mig Folkeuniversitetet i Århus, hvor jeg vil til at studere religion. Min mand og jeg har solgt vores hus på Primulavej, og i stedet har vi slået os ned i en andelsbolig på Grindhøj i Grenaa. Med udsigt til golfbanen, som min mand også håber at trække mig ud på, siger Conni Christensen, der er ked af at tage afsked med Nørrevang på et tidspunkt hvor stedet lige har mistet sit køkken.
- Min holdning til det er, at man ødelægger et velfungerende plejehjem. Et hjem uden et køkken er ikke noget hjem. Trenden går meget på centraliseringer for tiden, men politikerne lader sig forblænde, for de henter ikke de besparelser hjem, som de tror de kan. Se blot på køkkenfunktionen i Grenaa Kommune. Det er et godt eksempel herpå. Så man ødelægger noget godt og velfungerende, samtidig med, at man ikke sparer noget. Det er ikke smart. Vi har gjort hvad vi kunne, men der har ikke været nogen lydhørhed overfor vores argumenter, slutter Conni Christensen, der synes det er vemodigt og underligt at forlade et sted, som hun har været en del af i 20 år. Ikke desto mindre glæder hun sig meget til at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.
Kilde:
unavngivet