Der er som sædvanligt flere spændende ting af både stort og småt at hente i den nye udgave af den kommunale avis. En strategiplan for kommunen og en analyse af hele aktiveringsområdet er blandt nyhederne, som du kan læse i dag.
Læs nyhedsbrevet hér!
Strategiplan
Ifølge Planloven skal Nørre Djurs Kommune i første halvdel af den kommunale valgperiode offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen (strategiplan). Strategiplanen skal indeholde oplysninger om de aktiviteter, der er gennemført siden den seneste revision af kommuneplanen, som fandt sted i 1999. Baggrunden for dette er, at kommunalbestyrelsen skal have mulighed for at vurdere, om planlægningen og de efterfølgende handlinger har været hensigtsmæssige, og om målene indtil videre er nået.
Siden kommuneplanen blev vedtaget i 1999, har Nørre Djurs Kommune og verdenen omkring os været i konstant forandring. Den teknologiske udvikling, stigende krav til service, knappe ressourcer, øget miljøbevidsthed mv. har givet et løbende behov for omstilling.
På baggrund af de ændringer, som har fundet sted, er det besluttet at beskrive fire temaer i strategiafsnittet:
· Bosætning
· Kommunesammenlægninger og kommunalt samarbejde
· Landdistriktspolitik
· Agenda 21
Bosætning, kommunesammenlægninger og kommunalt samarbejde er temaer som siden vedtagelsen af kommuneplanen har været i fokus og som de kommende år vil få stor betydning for udviklingen i kommunen. Landdistriktspolitik er et tema, som på forskellig vis vil kunne bidrage til at skabe udvikling i vores landdistrikter. Endelig er kommunalbestyrelsen forpligtiget til at udarbejde en lokal Agen-da 21 hvert fjerde år.
Strategiplanen vil nu blive sendt i høring i 8 uger.
Skattekort 2004.
6.403 nye skattekort, som skal anvendes fra 1. januar 2004, er på vej ud til borgerne i Nør-re Djurs.
Skattekortene indeholder skattelettelser for de fleste borgere i forhold til 2003. Dette skyldes, at der fra 1. januar 2004 er indført et nyt fradrag – beskæftigelsesfradrag - samt at bundgrænsen for mellemskat er ekstraordinært forhøjet.
Beskæftigelsesfradraget gives til borgere, som har arbejdsindkomst. Fradraget beregnes med 2,5% af arbejdsindkomsten, dog maks. kr. 6.000. Skatteværdien af det maksimale beskæftigelsesfradrag udgør kr. 2.085. Bundgrænsen for mellemskat er ekstraordinært forhøjet med kr. 12.000 i 2004 – fra kr. 204.800 til kr. 216.800. Dette medfører en skattebesparelse på kr. 720.
Disse ændringer vil medføre, at borgere i Nørre Djurs Kommune med en arbejdsindkomst på mere end kr. 240.000 vil opnå en skattebesparelse i forhold til 2003 på kr. 3.525. Et ægtepar med en arbejdsindkomst hver på mere end kr. 240.000 kan således se frem til en skattebesparelse på kr. 7.050.
Derudover vil borgere, som skal køre mere end 100 km pr. dag mellem hjem og arbejde, være berettiget til et forhøjet befordringsfradrag. Hidtil er taksten pr. km reduceret med 50% for kørsel over 100 km pr. dag. Fra og med 2004 vil denne reduktion ikke ske for borgere i Nørre Djurs Kommune. Befordringsfradraget vil således blive beregnet med samme takst for hele afstanden mellem hjem og arbejde ud over de første 24 km, som man fortsat ikke får fradrag for. Dette yderligere befordringsfradrag er ikke automatisk indregnet i det nye skattekort. Borgeren skal således selv få ændret fradraget, enten via Internettet, ”tast selv” servicetelefon eller ved henvendelse til Skatteafdelingen.
Som udgangspunkt for de nye skattekort for 2004 anvendes indkomsterne fra 2002, som man skønner vil stige med 6,5% frem til 2004. I tilfælde, hvor forskudsregistreringen for 2003 er anvendt som grundlag, skønnes ind-komsterne at stige fra 2003 til 2004 med 3%.
Efterløn, dagpenge, overgangsydelser, kommunale og amtskommunale tjenestemandspensioner samt private pensioner fra ordninger med løbende udbetalinger og ratepensioner forhøjes med 6,2% fra 2002 til 2004. Såfremt forskudsregistreringen for 2003 anvendes som grundlag, skønnes disse indkomster at stige med 2,9%.
For personer, som modtager sociale pensioner efter lov om social pension ansættes for-skudsregistreringen for 2004 på grundlag af oplysninger fra Pensionsregistret.
SU-stipendier ansættes på baggrund af oplysninger fra SU-styrelsen.
Ejendomsværdiskatten for 2004 ansættes på grundlag af ejendomsværdierne ved vurderingen pr. 1. januar 2001 forhøjet med 5%. Såfremt vurderingen pr. 1. januar 2002 er lavere end dette beregningsgrundlag (vurderingen 1. januar 2001 + 5%), ansættes ejendomsværdiskatten dog på grundlag af ejendomsværdien pr. 1. januar 2002.
Der foretages ikke regulering af renteindtægter, ligesom renteudgifter og fradrag heller ikke reguleres.
Såfremt grundlaget for det nye skattekort ikke er korrekt, kan dette ændres ved at kontakte Skatteafdelingen. Ændringen kan også ske via Internettet eller ”tast selv” servicetelefon.
Yderligere oplysninger om forskudsregistrering kan fås på kommunens hjemmeside ”www.nr-djurs.dk” - borgerservice.
SB
Postbutik i Glesborg.
Postvæsenet har meddelt, at postekspeditionen i Glesborg pr. 15. marts 2004 flyttes til
Forretningen ”Fru Jensen” v/ Jette Jensen, Glesborg Bygade 31, 8585 Glesborg.
MC
Aktiverings- og Arbejdsmarkedsområdet
Der er indledt et samarbejde med konsulentfirmaet NIRAS-Konsulenterne for at få igangsat en proces, der har til formål at få afklaret, om det tilbud, der i dag er til kontanthjælpsmodtagere, forrevalidender og sygedagpengemodtagere, er tilstrækkeligt.
Som situationen er i dag, samarbejder kommunen med Norddjurs Daghøjskole og Stenvadcentret, samtidig med at der gennemføres et EU-støttet projekt primært for langtidsledige borgere.
For at få et overblik over de initiativer, Nørre Djurs Kommune har igangsat de sidste år inden for aktiverings- og arbejdsmarkedsområdet, er der taget kontakt til NIRAS-konsulenterne for at få hjælp til processen.
Hele arbejdet skal munde ud i, at der opstilles alternative modeller til at løse aktiverings- og arbejdsmarkedsopgaverne i Nørre Djurs Kommune. I forløbet indgår 2 seminarer for politikerne og en studietur.
Tidsplanen er fastsat til november 2003 og med en forventet afgørelse i løbet af foråret 2004.
Afskedsreceptioner
Kurt Randrup, skoleinspektør på Voldby Sko-le.
Fredag den 31. oktober 2003 blev der holdt afskedsreception på Voldby Skole i anledning af, at skoleinspektør Kurt Randrup gik på pension 1. november 2003 efter at have været skolens leder siden den 1. april 1988. Det var en dag, der også satte punktum på Kurt Randrups arbejdsliv, som hele tiden har været i den danske folkeskoles tjeneste.
I lederperioden i Nørre Djurs Kommune har han oplevet voldsomme ændringer: Store skolelovsændringer, tjenestetidsændringer, mediernes store fokus på folkeskolen, skolestrukturændringer, udviklingsprojekter, udvikling fra regelstyring over mål- og rammestyring til kontraktstyring med værdier som grundlag og bygningsændringer, som opdaterer Voldby Skole til en tidssvarende skole.
Kurt Randrup har igennem hele denne omskiftelige periode været garanten for en afbalanceret udvikling med både hensynet til eleverne og personalet som vigtige pejlemærker.
En hjertelig tak til Kurt Randrup for hans store indsats i folkeskolens tjeneste.
Conni Christensen, områdeleder for Plejehjemmet Nørrevang.
Fredag den 31. oktober 2003 havde Conni Christensen inviteret til afskedsreception i fælleshuset ved hendes bopæl. Conni Christensen har siden 1. august 1975 været ansat i Nørre Djurs Kommune. Først som sundhedsplejerske og siden 1. februar 1983 indenfor ældreområdet under forskellige titler som leder af Nørrevang.
Conni Christensen har igennem sit lederskab været med til at skabe de bedst mulige forhold for vore ældre med et dybtfølt engagement både for de ældre og for sit personale. Enhver, der er kommet på Plejehjemmet Nørrevang, har kunnet se og mærke, at der her var et sted med sans for kvalitet, varme og nærhed. Dette er udtrykt præcist i den sidste rapport fra Embedslægeinstitutionen, der beskriver: ”Herudover har Embedslægeinstitutionen fundet, at ældrecentret Nørrevang er et meget velfungerende hus, hvor etiske regler omkring omsorg, både for de ældre og personalet, er i højsæde.”
En hjertelig tak til Conni Christensen for hendes store indsats i Nørre Djurs Kommunes tjeneste.
Fratrædelse
Britt Kirk, Bofællesskabet i Ørum.
Torsdag den 25. september 2003 havde ledende hjemmevejleder Britt Kirk sidste arbejdsdag i Bofællesskabet i Ørum.
Britt Kirk har siden 1. januar 2001 været ansat i Nørre Djurs Kommune og har været leder af Bofællesskabet indtil sin fratræden.
Indtil videre genbesættes stillingen ikke, men ledes fra administrationen.
En hjertelig tak til Britt Kirk for hendes store indsats.
Djursbilletten
I oktober måned åbnede Djursbilletten. Djursbilletten er et nyt billetsamarbejde, hvor man nemt og hurtigt kan købe billetter til alle arrangementer på Djursland.
Fordelene ved Djursbilletten er at hjælpe bå-de publikum og arrangører.
For publikum bliver det lettere og hurtigere at få et overblik over tilbuddene i området og at købe billetter til arrangementerne.
For arrangørerne bliver det lettere og billigere at markedsføre deres koncerter, teaterforestillinger, foredrag, udstillinger eller idrætsarrangementer.
Djursbilletten vil gøre det lettere for kulturudbydere i området at nå ud til publikum, og adskillige arrangører har allerede vist interesse for at deltage, og det forventes, at mange flere følger efter i løbet af kort tid.
Der bliver nu ét centralt sted, hvor man kan få billetter til alt. Det særlige ved Djursbilletten er, at den er forankret i lokalområdet, og at også små foreninger, aftenskoler og spillesteder kan være med. En ekstra fordel er, at systemet giver mulighed for at indlægge en kalender over alle begivenheder i området – også de gratis arrangementer.
Djursbilletten kan ses via internetadressen www.djursbilletten.dk.
Inden længe vil der blive udsendt nærmere tilbud til kulturarrangører i Nørre Djurs Kommune.
FB
Kilde:
rex