Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Lange ridt fra Veggerslev

Brogede, skimlede, hvide, røde, brune og plettede - men ikke en eneste sort hest - er lørdag 2. august tilmeldt Djurslands-ridtet, som for syvende gang afvikles i Nørre Djurs Rideklub i Veggerslev.

- Der er tilmeldt over 60 ekvipager, heraf relativt mange på de lange distancer. Det vidner om, at rytterne kan lide at ride i Norddjurslands smukke natur, siger stævneleder Charlotte Rasmussen, Fjellerup.

Skal ride 82 km

Der konkurreres på seks forskellige niveauer. Den længste klasse er på 82 km og den korteste på otte km. Her er det tilladt at have en gående med til at passe på - ikke mindst, fordi den yngste deltager i klassen er otte år.
To tilmeldte har rundet 60 år, og begge skal ride 82 km. En af dem belønnes med særlig anerkendelse for bedste senior.
Særlig fokus er der på ryttere under 16 år, idet den bedste af de gennemførende juniorer i de klasser, hvor der udpeges vindere, præmieres uanset placering. En lang række sponsorer har sørget for, at der er præmier til de placerede, ligesom alle ryttere, der gennemfører, får udstedt et
diplom og en plakette.
Et distanceridt kan gennemføres på heste af enhver race og størrelse, og alle konkurrerer på lige fod uanset alder og køn på hest og rytter.
Distanceridning er en afslappet konkurrenceform, og der er ingen påklædningstvang ud over nogle krav til ridesikkerheden.

Dyrlægetjek

Inden, hestene sendes af sted, får de et sundhedstjek af en dyrlæge. Når hesten er kommet i mål, gentages sundhedstjekket, og hesten skal stadig være i god form. Det sker for at minde rytterne om, at hesten skal rides på en sådan måde, at den nok må være træt, men ikke overbelastet, når målet er nået. I de to lange klasser er der midt i ridtet indlagt yderligere sundhedstjek og 40 minutters pause.
På de længste ruter sendes hestene af sted tidligt om morgenen for at undgå for megen ridning i de varme eftermiddagstimer.
Publikum er velkomne til at følge begivenhederne dagen igennem. Hestene kan ses både ved ridecentret (gratis adgang) og i landskabet langs ruten det meste af dagen. De er lette at kende, fordi rytterne bærer startnumre på ryg og bryst. Hjælpere i bil møder rytterne undervejs og tilbyder hesten vand og foder.

Pinde i vejkanten

- Nørre Djurs Rideklub vil gerne takke de lodsejere, der stiller grus-, mark- og skovveje til rådighed. Det er væsentligt for klubben. Ellers kunne den ikke gennemføre et sådant stævne, hvis overskud bl.a. er med til at støtte klubbens ungdomsarbejde, siger stævneleder Charlotte Rasmussen.
Klubbens medlemmer stiller i stort tal op og hjælper til, ligesom mange frivillige kommer udefra. Godt 40 hjælpere er i sving før, under og efter stævnet.
Et par dage i forvejen indledes opmærkningen af ruterne. Det sker med pinde med henholdsvis rød, blå og gul farvekode, der placeres i rabatten, og som samles ind dagen efter stævnet.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam