Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Borgermødet på Toftevangsskolen en succes

De bindende forhåndstilmeldinger strømmer ind ;-)

Det var en tilfreds formand, der satte sig i bilen efter et veloverstået borgermøde på Toftevangsskolen i Ebeltoft. Jeg drog et lettelsens suk, da mine forventninger blev gjort til skamme. Mit stille håb om 30 menneskers interesse blev mere end matchet, da jeg inden eget indlæg om EbeltoftS.net talte mere end 80 mennesker i salen. Da jeg samtidig ved hjemkomsten kunne konstatere at mere end 75 mennesker havde valgt at tage en bindende forhåndstilmelding med hjem, må jeg indrømme, at det er med sommerfugle i maven jeg åbner postkassen i den kommende tid. Det er her, det skal vise sig, om der er basis for det videre arbejde med etableringen af det trådløse netværk i Ebeltoft Kommune.

Udover bindende forhåndstilmeldinger har vi nemlig stærkt brug for frivillig arbejdskraft til organisering samt praktisk hjælp ved opsætning af udstyr i master / høje punkter, samt ved de enkelte brugerinstallationer. Der skal dannes arbejdsgrupper i de enkelte landsbynet, og der skal holdes borgermøder rundt omkring i kommunen, efterhånden som projektet skrider frem.

RøndeS.net har tilbudt deres assistance i forhold til at dække Egens Havhuse og Grønfeld. Det sker, når foreningen får udstyr op i Korup masten i løbet af de næste fire uger. Straks herefter er der dækning af dette ydre område af vores kommune, og inden da har vi ved et samarbejdsmøde på onsdag koordineret de organiseringsmæssige aftaler.

Via masten i Korup skal der skydes et signal til masten i Vrinners. Der er lavet aftale med ejeren af masten om brugen, og derfor bliver det nødvendigt med et borgermøde i Vrinners indenfor ganske kort tid. Med 20 bindende forhåndstilmeldinger er vi klar til at koble det første landsbynet op i Ebeltoft Kommune, …. med mindre andre arbejdsgrupper i kommunen overhaler indenom ;-) På Mols er det oplagt, at det næste trin i raketten bør være Knebel. Her skal vi have en lokal koordinator i sadlen, en arbejdsgruppe på banen, en beslutning om lokalt knudepunkt (DLG?) og minimum 25 bindende forhåndstilmeldinger på plads.

Virkeligheden har det med at overhale teorien en gang imellem. Det er set i Nørre Djurs, hvor man var nødt til at revurdere de oprindelige planer, da der kom gang i de lokale landsbynets arbejdsgrupper. Jeg tror, vi vil se noget lignende her. Hvem skulle have troet, at Røndes.net pludselig indfinder sig med den fremstrakte hånd om hjælp, og dermed giver muligheden for virkeliggørelsen af den sidste del af den oprindelige 2. etape. Den første virkelig store opgave i Ebeltoft bliver rådhusbyen, hvor det bliver nødvendigt med 200 bindende forhåndstilmeldinger. Foreløbig har mere end 20 meldt sig, men der er behov for, at en arbejdsgruppe etableres og sætter sig med en repræsentant fra den siddende bestyrelse. På denne måde kan det komme til at gå virkelig hurtigt.

I Hyllested og Tirstrup har lokale borgere forstået essensen. Der er allerede lavet arbejdsgrupper, og disse skal nu i samråd med en anden bestyrelsesrepræsentant arbejde videre med virkeliggørelsen af henholdsvis HyllestedS.net og TirstrupS.net. Mulighederne for trådløs opkobling via MidtdjurS.net skal undersøges i allernærmeste fremtid. MidtdjurS.net har virkelig rykket i sensommeren.

Kilde: Martin Hedegaard

Martin Hedegaard


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam