Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Luther-koncert med trompet og orgel i Bregnet Kirke søndag d. 1/10 kl. 19-20

Oplev reformatorens tid, liv, tanker og 500 års musik på en time - som en musikalsk billedfortælling. Martin Luther siger: Næst efter Gud er musikken det, som mest fortjener at fejres. Og trompetisten Dorthe Zielke og organisten Søren Johannsen forstår i den grad at skabe en koncert, der som en visuel fortælling på storskærm, når rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen. Historien bliver fortalt med billeder, citater og film, mens man hører levende musik i kirken. Musikken der spilles, på forskellige trompeter og orgel, er helt fra renæssancen til nutidig musik komponeret af kendte komponister som Telemann, Bach, Mozart, Dvorák, Carl Nielsen og Bent Fabricius-Bjerre. - Der er gratis entré.


Søren Johannsen og Dorthe Zielke.
Nærmere information:
Dorthe Zielke, trompet og visuel tilrettelæggelse.
Søren Johannsen, orgel og musikalske arrangementer.

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen siden 1998, da de mødtes på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden har de spillet over 300 kirkekoncerter i Danmark og har optrådt i Europa, USA, Asien og Australien.
Dorthe Zielke vikarierer i orkestre lige fra DR Big Bandet og Det Kgl. Kapel til det berømte Mahler Chamber Orchestra.
Søren Johannsen er organist i Christians Kirke i København.

500 års reformationsjubilæum:
I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther offentliggjorde 95 kritiske påstande om den katolske kirkes lære og praksis. Dengang havde den katolske kirke, med Paven i spidsen, en enorm og enerådende magt og rigdom, der satte sig dybe spor i det enkelte menneskes liv. Især den forhadte afladshandel, som handlede om sjælens frelse fra Skærsilden, var et redskab, som den katolske kirke brugte til at manifestere sin magt med overalt i Europa. Luthers teser, som han slog op på slotskirkedøren i Wittenberg i 1517, blev startskuddet til reformationen, - fornyelsen af den kristne kirke i Europa.

Det er hér dét sker:
Bregnet Kirke
Kirkebakken 2
8410 Rønde
Tlf: 86370580
www.thorsager-bregnet-feldballe.dk

Kilde: Bregnet Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam