Tak til
 


  
19/05 2018

Guidet tur i Anholts Ørken lørdag d. 19/5 kl. 9-13

I Pinsen fejres Anholt´s Ørken med en guidet tur, i anledning af at Anholts Ørken er blevet kåret som en del af Realdanias Smuttur. Turen starter med kaffe, boller og velkomst i Anholt Forsamlingshus. Man kan også høre om (og smage på) Anholt Gin, som er lavet på enebær og vand fra Ørkenen. Herefter er der Ørkenvandring med guide. - Det er gratis at deltage.


Anholts ørken.
Realdania har udvalgt Anholts Ørken som én af de skønneste naturattraktioner i Danmark. I alt 580 steder har været indstillet, og der er udvalgt 50 unikke steder, der nu samles under den nye inspirationsguide "Smutturen".

Bag Smutturen står Realdania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Målet med initiativet er, at gøre opmærksom på særlige steder og naturoplevelser, så endnu flere danskere og udenlandske turister vil besøge dem og få glæde af dem. Samtidig skal Smutturen være med til at vise, hvordan et område kan skabe positiv lokal udvikling ved at dyrke de lokale potentialer.

Størstedelen af Anholt består af klit- og hedelandskaber, som Danmark kun har ganske få tilbage af. Området, der bærer navnet Ørkenen, er bevokset med mange arter lav, såsom rensdyrlav, og den er Nordeuropas største lavhede. Hedelandskabet fik sit nuværende udseende i 1600-tallet, hvor skovfyrren, der indtil da havde dækket det meste af Anholt, blev fældet. Fældningen blev udført for at skaffe træ til opvarmning, tømmer, saltkogning og til vippefyret i Ørkenens nordspids.

Ørkenen har en storslået og oplevelsesrig natur, der er klassificeret som "natur af international interesse". Den ligger så langt mellem Danmark og Sverige, at tilførslen af næringssalte er lille. Det betyder, at mange små, langsomt voksende og ekstremt sjældne planter har gode betingelser, uden at blive udkonkurreret af større, næringskrævende vækster.

Tilmelding til til turen skal ske til rk@norddjurs.dk.

Turen starter hér kl. 9:
Anholt Forsamlingshus
Ørkenvej 2
8592 Anholt
Tlf: 87594040
www.anholtforsamlingshus.dk

Kilde: Anholt Forsamlingshus.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam