Tak til
 






  
05/05 2023

Stemmesluger sat uden for indflydelse!

Vores Redaktør befandt sig i dén grad i ”orkanens øje”, nemlig på Grenå Rådhus, hvor natten bød på et højdramatisk forløb, inden konstitueringen af byrådet til den kommende Norddjurs Kommune endelig faldt på plads omkring kl. 4. Og det hele endte med et højst overraskende borgmestervalg.

Da Deres udsendte dukkede op kort før midnat, lå den allerede lige til højrebenet for Norddjurs-valgets suverænt største stemmesluger, Nørre Djurs-borgmester Jens Peter Jellesen. 2.688 personlige stemmer havde han fået, men inden natten var omme, var det alligevel manden med det næsthøjeste stemmetal, Rougsø-borgmester Torben Jensen, som havde trukket det længste strå.

Selvom socialdemokraterne bestemt ikke fik noget dårligt valg, havde deres borgmesterkandidat Niels Erik Iversen ikke flertal bag sig. Derfor var han allerede fra start sat ud af spillet i dén rolle. Socialdemokraterne opgave lød herefter på at få så stor indflydelse som muligt, og under nattens heftige mødeaktivitet skiftedes de 2 borgerlige kandidater til at have téten.
Som sagt lå det længe til, at Venstre ville få borgmesterposten, men efter omkring en times intense forhandlinger satte Torben Jensen pludselig sig selv i spil som borgmesterkandidat. Denne udgang på det hele så længe ud til at blive resultatet, men Jens Peter Jellesen gjorde endnu et forsøg på at få magten ved bl.a. at splitte socialdemokraterne og lave flertal sammen med dem og Dansk Folkepartis eneste valgte.
Men langt ud på natten besluttede en samlet flok socialdemokrater sig endeligt for at pege på Torben Jensen, til gengæld for så at få samtlige udvalgs-formandsposter. Det betyder f.eks., at Dansk Folkepartis rolle bliver lig nul i det kommende byråd. Konsekvenserne for de 2 andre små partier, SF og De Konservative med hver ét mandat, lå ikke helt klart, for alle politikerne tog hjem, inden den endelige aftale lå færdig.
Det gør den nok i løbet af i dag, men to ting er helt sikre: den første borgmester i Norddjurs Kommune hedder Torben Jensen og socialdemokraterne får maksimal indflydelse.

Kilde: Skrevet af Rex

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam